top of page
  • Writer's pictureΛάμπρος Ντουματσάς

Αθώωση εργαζομένου για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση (41695/2014 ΤρΠλημΑθ)

Ο εντολέας μας είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση υπεξαίρεσης ως εργαζόμενος ταμίας σε μια εταιρεία. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα χρηματικά ποσά από το ταμείο και τα κατακρατούσε ενσωματώνοντας στην περιουσία του χωρίς νόμιμη αιτία. Για το λόγο αυτό απολύθηκε ο ίδιος, ενώ η σύζυγός του –ως εργαζόμενη στην ίδια εταιρεία- δήλωσε παραίτηση μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια εργασίας.

Ο δικηγόρος του γραφείου μας υποστήριξε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο εργοδότης "εφηύρε" και χρησιμοποίησε προσχηματικά τον ισχυρισμό περί δήθεν υπεξαίρεσης ποσών από τον εργαζόμενο - κατηγορούμενο, προκειμένου να προχωρήσει σε απόλυση αυτού, χωρίς να υποχρεωθεί να του καταβάλει το οφειλόμενο ποσό της αποζημίωσης, το οποίο μάλιστα ήταν αρκετά μεγάλο, δεδομένου ότι ο εργαζόμενος απασχολείτο επί πάρα πολλά έτη από τον ίδιο εργοδότη.

Το Δικαστήριο αφού έλαβε υπόψη όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις και όλα τα αποδεικτικά μέσα (δεν προέκυψε η ενοχή του, ούτε και οικονομική ανάγκη που να εξωθούσε σε τέτοιου είδους πράξη) απεφάνθη ότι δεν αποδείχθηκε η τέλεση του ως άνω αδικήματος για το οποίο κατηγορείτο ο εντολέας μας, κηρύσσοντας με την απόφαση την αθωότητά του.

bottom of page